Opening IKC DGH en activiteitenweek!

Opening IKC DGH en activiteitenweek!

Maandag 8 april 2024

Beste ouders, verzorgers.  

 

Wellicht heeft u het al gezien, maar vandaag zijn de nieuwe borden op ons gebouw bevestigd: de opstart naar De Groene Hoek als IKC (Integraal Kind Centrum) met de uitbreiding van BSO en Peuteropvang in de planning.  

Vrijdag 19 april om 13.30u is de officiële opening van IKC De Groene Hoek – en u bent van harte uitgenodigd om dit moment samen met ons te vieren.  

 

Activiteitenweek 

Bij DGH houden we van sporten en bewegen, vandaar de uitbreiding van onze opvang bij korfbalvereniging CKC. Voorafgaand aan de officiële opening op 19 april vieren we daarom met iedere dag een sport- en beweegactiviteit in en om school.  

Zondag starten twee teams met het lopen van de Rotterdamse Marathon.  

Maandag is dan de eigen sponsorloop, ditmaal voor stichting Het Vergeten Kind. De sponsorloop is tijdens de reguliere gymlessen en u bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Uitleg over de sponsorloop is al gedeeld. Let op: het rekeningnummer dat op het uitgedeelde sponsorformulier stond, is onjuist!! U wordt hierover opnieuw geinformeerd.  

Dinsdag heeft de bovenbouw (gr 5 t/m 8) een workshop Basketballen met juf Alies in het Oleanderpark en gaat de onderbouw (gr 1 t/m4) dansen met juf Megan in het BSO lokaal.  

Woensdag heeft de bovenbouw een clinic BMX fietsen en skateboarden in het Oleanderpark. Eigen boards mogen mee, maar zijn niet nodig (onder voorbehoud van veiligheid van het materiaal, beoordeeld door de trainers). De onderbouw heeft een alternatief programma gewoon op school.  

Donderdag gaat juf Megan met de bovenbouw streetdance / hiphoppen (lessen in school) en krijgen de onderbouwgroepen workshops in zelfverdediging / kickboxen in het BSO lokaal.  

Vrijdag heeft de bovenbouw een tennisclinic van oud-prof-tennisser Martin Verkerk op de banen bij BeQuick, Maria Rutgersstraat 2 in Maassluis. Er is een (absolute) beginnersgroep, beginnners en gevorderden. Eigen rackets zijn niet nodig, maar mogen wel meegenomen worden.  

De groepen fietsen onder begeleiding van en naar BeQuick. De leerkracht komt nog terug op hulp bij het fietsen. Groep 5 start bij Be Quick en moeten daar op de fiets om 8.30u verzamelen. 

De onderbouw heeft een sport- en spelochtend bij Excelsior Maassluis. Hulp bij de spellen en springkussen is van harte welkom. U hoort hierover meer via de eigen leerkracht.  

Elke workshop / clinic is circa een uur – en gemakkelijke, sportieve kleding en gympjes zijn nodig. 

 

Vrijdagmiddag van 13.30u- 14.00u is dan de officiele opening door Niek Barendregt, de bestuursvoorzitter van Un1ek en Denise Mulder, wethouder van onderwijs van Maassluis en kinderen van de kinderraad. De kinderen nemen onder leiding van de eigen leerkracht deel aan dit programma-onderdeel. U bent als (groot)ouders, opa's en oma's of andere geinteresseerde van harte welkom. Lukt het u niet om eerder aanwezig te zijn: om 14.00u is school ‘regulier te einde’ en start de BSO. Dan staat wel een ouderborrel op de planning, met voor iedereen een glaasje (kinder-)champagne en een gebakje. Want vieren doe je samen!  

 

26 april geen koningsspelen, wel 12.00u uit. 

Vanwege de vele sportactiviteiten in deze week, hebben we de koningsspelen dit jaar een weekje later, op 26 april geannuleerd. Wel zijn de kinderen die dag om 12.00u uit en start de meivakantie. 

 

Wij hebben er alvast heel veel zin in! Zien we u dan?  

 

Namens het team van DGH, 

Susan Stolze  

 


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl