update personele bezetting herfst-kerst.

update personele bezetting herfst-kerst.

Maandag 18 oktober 2021

Beste ouders, verzorgers. 

Bijgaand stuur ik u aanvullende info over de personele bezetting op DGH in de periode van de herfst- tot kerstvakantie. 

Inzet vakdocenten Qrabble

Van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie draait DGH mee in een pilot met Qrabbl (https://www.qrabbl.nl/). Dit is inzet van vakdocenten als middel om het onderwijs te verrijken en tevens als vangnet voor zieke leerkrachten.

Dit kan een dag inval zijn als er een leerkracht afwezig is met workshops als: leren programmeren, musical in 1 dag, biologie & buitenfotografie , etc. Dit kan ook een halve dag zijn mbv een parallelgroep, zodat een leerkracht 2x het basisprogramma in twee groepen doet en een externe vakdocent een alternatief programma theater, natuur, bewegen, techniek of wereldoriëntatie etc. doet. 

En het kan ook dat er een vakleerkracht verschillende groepen doet om leerkrachten een paar uurtjes te ontlasten. Het programma kan voor alle groepen ingezet worden, van de kleuters tot groep 8. 

Inzet van deze pilot kan een enorme verrijking zijn en meehelpen als oplossing aan het personeelstekort. Maar dit vraagt vooral veel qua organisatie en flexibiteit, zowel van het team als van kinderen. Dat zal soms wennen zijn, zal ook niet altijd soepel verlopen, maar het is een pilot, dus met kinderziektes. Daarbij weten we sinds afgelopen donderdag dat we dit programma mogen inzetten op DGH, dus hoe we dat gaan doen, moeten we nog bepalen. 

Eind van de periode zal dit programma geevalueerd worden. U zult ook gevraagd worden om uw mening. Mocht u opbouwende suggesties hebben, dan hoor ik dat graag. En mocht het in uw ogen niet goed gaan, hoor ik dat uiteraard ook graag. Tot die tijd wil ik u vragen terughoudend te zijn met mailen over dit programma - we doen wat we kunnen, zeg maar! 

Groep 1/2a

Helaas ook minder goed nieuws: ook bij juf Marjolein Backer uit 1/2a is kanker geconstateerd. De groep is hierover al geïnformeerd. Ook haar uitval vinden we natuurlijk bovengemiddeld vervelend, vooral voor juf Marjolein Backer en ook voor de groep. De groep zal tot de kerstvakantie worden overgenomen door juf lucy van Gaalen en duo Marjo Bunt. Kaartjes, tekeningen en/of andere attenties voor juf Marjolein zijn uiteraard van harte welkom en kunt u via de leerkrachten of via mij afgeven. We wensen juf Marjolein veel sterkte en beterschap en bedanken juf Marjo en Lucy voor hun extra inzet. 


Groep 6. 

Juf Els is inmiddels begonnen aan haar behandeling. Hier zal ze met intervals nog tot de kerst mee bezig zijn. Ze bedankt hierbij alle kinderen en gezinnen die haar veelvuldig een hart onder de riem hebben gestoken dmv kaartjes en kleine traktaties. Dat doet haar heel goed! 

Van de herfstvakantie tot de kerstvakantie zal juf Marjolein weer voor groep 6 staan. De eerste week na de herfstvakantie zal dat nog 4 dagen juf Marjolein zijn en 1 dag juf Mirjam. Vanaf de tweede week kan de inzet van juf Mirjam veranderen, maar daarover later meer. 

De week na de vakantie start ook een nieuwe juf in groep 6 samen met Juf Marjolein. Linda Schuurman is een zij-instroom-leerkracht, die na de noodkreet op de informatieavond daadwerkelijk de overstap naar het onderwijs wil maken. Wij zijn daar natuurlijk heel blij mee. Juf Linda gaat 3 dagen per week werken en 1 dag een opleiding doen en zal tot aan de kerstvakantie al haar dagen meelopen met juf Marjolein. Wij hopen haar zo een goede start te geven. We bedanken juf Marjolein voor haar inzet en flexibiliteit en wensen juf Linda heel veel succes en heel veel plezier. 

Bedankt

Namens het team van DGH wil ik vooral iedereen bedanken die na de informatieavond zich heeft aangeboden voor enige vorm van hulp op DGH. Deels wordt hier al gebruik van gemaakt, deels hopen we dat vanaf de herfstvakantie ook op te starten. Wel is het heel fijn te weten dat er zovele ouders DGH een warm hart toedragen en hun steentje willen bijdragen. Het is geen structurele vervanging, maar met elkaar komen we weer een eindje verder. Dank daarvoor! 

Wilt u nog wel de enquête over ouderparticipatie invullen, mocht u dat nog niet hebben gedaan? https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=8dPBDz0Q2EmdIuLbTIZbj-VsTFvcdnFDtwuKgNvcmhRUMU8xNTUxTlU3S01KVzE5NllERzFETTRQQy4u


Dank voor uw medewerking en ik wens u verder een fijne vakantie. 


Hartelijke groet, 

Susan Stolze- van Rijn


Terug

Dennendal 141

3142 LC Maassluis

010 5920075

administratie@nullcbsdegroenehoek.nl